Alle foto's op de site zijn geplaatst met toestemming van ouders of verzorgers en cliƫnten zelf. De foto's zijn beschermd tegen kopiƫren volgens copyright!

zaterdag 13 juni 2015

Op een voetstuk

We hebben allemaal een beeld van hoe wij zouden moeten zijn. Een beeld dat wordt versterkt door de omgeving en de media. De een moet uitblinken in zijn werk, de ander wil de perfecte moeder zijn en weer iemand wil de beste cijfers halen op school. En dan ineens kom je iemand tegen die dat nou precies allemaal kan en doet. Voor deze persoon heb je dan enorm veel bewondering.
Maar soms schiet onze bewondering een beetje door. We plaatsen dan iemand op een voetstuk.
En dat is jammer. Want als je iemand op een voetstuk plaatst, maakt dat jezelf eigenlijk heel klein.
Je vindt die ander beter en zou graag willen zijn zoals hij. Het kan zelfs resulteren in onderdanig gedrag naar die ander toe of  jezelf totaal wegcijferen. Er is geen sprake meer van gelijkwaardigheid.

Bewondering is goed, natuurlijk mag je een ander bewonderen om zijn of haar kwaliteiten. Maar vergeet niet wat jouw eigen kwaliteiten zijn. Bewonder de ander om wie hij is en probeer van hem te leren. Maar plaats hem niet op een voetstuk, of ga er fijn naast staan daar op dat voetstuk. Ontdek jouw eigen kwaliteiten en vertrouw hierop. Want jij bent goed zoals jij bent.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten